Gevel impregneren & Hydrofoberen2018-11-13T13:34:38+01:00

Gevel impregneren en Hydrofoberen onderhoudsplan

Vocht is een van de belangrijkste oorzaken van bouwschade: door langdurige vochtbelasting ontstaat vorstschade, zoutuitbloeiingen en afbladderen van verf. Mede door uittreding van zouten uit de gevelsteen, kunnen de in de gevel geplaatste kozijnen en beglazing door de etsende werking van de zouten, onherstelbaar beschadigen. Door de gevel te impregneren of te hydrofoberen, kan opname van vocht door regen worden vermeden of sterk gereduceerd. Dat wil zeggen dat het materiaal zodanig wordt behandeld dat deze geen enkele affiniteit vertoont met water.

hydrofoberen(1)  hydrofoberen1

Hydrofoberen voorkomt doorzettend verval van de steen en voeg, structuurafbraak en ontsierende witte vlekken en kalksluiers. Na behandeling volgens de op de productbladen aangegeven methode, blijft de dampdoorlaatbaarheid van minimaal 90% gegarandeerd voor een periode van minimaal 10 jaar.

Een bijkomend voordeel van gevels impregneren en hydrofoberen ten opzichte van een onbehandelde ondergrond is besparing van energiekosten. De isolatiewaarde van de gevel wordt verhoogd, doordat vocht van binnen wel naar buiten kan uitdampen en dat opname van regenwater in de steen en voeg onmogelijk is gemaakt.

 

 

Andere voordelen van gehydrofobeerde gevels is dat atmosferische vervuiling en eventueel algaangroei (afhankelijk van de omgeving en ligging) eenvoudig met water verwijderd kunnen worden. De mogelijk aanwezige vervuiling kan niet in de poriën van de ondergrond dringen en deze niet aantasten, wat resulteert in een optimaal duurzame conditie van de metselsteen en het voegwerk.

CIMG0538  CIMG0435 (Small)

Gratis offerte ontvangen?

  Naam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Werkzaamheden *

  Vrijblijvende offerte ontvangen voor gevel impregneren of hydroberen?

   Naam (noodzakelijk)

   E-mail (noodzakelijk)

   Plaatsnaam

   Telefoonnummer

   Vragen, opmerkingen

   Contact moment