Spouwmuurisolatie voordelen2018-11-13T13:34:17+01:00

Isolatie spouwmuur

Wat u moet weten over de voordelen spouwmuur isolatie

U denkt over het isoleren van uw huis. Misschien omdat u het energielabel van uw woning wilt verbeteren. Of omdat u de stookkosten omlaag wilt brengen. Of gewoon omdat u milieubewust leeft en het zonde vindt om energie te verspillen. Want dat zijn allemaal prettige bijkomstigheden van het isoleren van de spouwmuur. De voordelen van spouwmuurisolatie zijn dan ook talrijk.

Voordelen spouwmuur isolatie wegen op tegen de nadelen

Misschien vraagt u zich af waarom een spouwmuur geïsoleerd moet worden omdat deze juist ontworpen is om de warmte vast te houden. Een spouwmuur bestaat namelijk uit twee muren met daartussen lucht. Omdat lucht de koud minder geleidt dan steen, werkt deze constructie dus isolerend, tenminste zolang de lucht stilstaat. Door de ruimte op te vullen met isolerende materialen zoals glaswol, piepschuim of PUR blijft er lucht tussen de spouwmuren en verbetert de isolatie waarde. U kunt 20% tot 40 % minder hoeven te verwarmen. Dat hang natuurlijk af van uw stookgedrag en het soort huis waar u woont. Hoe groter het huis en hoe meer u gewend bent te verwarmen, hoe groter de besparingen.
Garanties_Harmsen_Voegwerken

Warm jasje voor elk huis

Bijna alle huizen die na 1920 gebouwd zijn, zijn voorzien van een dergelijke spouwmuur. Met de komst van PUR schuim leek de isolerende werking van de spouwmuur verbeterd te kunnen worden. Alleen kreeg PUR schuim een slechte naam omdat het slecht is voor het milieu. Bovendien waren er nogal wat fiasco’s met de isolatie met PUR schuim, omdat de boel inzakte en vochtproblemen ontstonden. Toch blijven de voordelen van spouwmuurisolatie overeind, zeker wanneer het de verlijmde product EPS++ ISO parels gebruikt wordt.

Verlijmde EPS++ ISO parels vergroten de voordelen van spouwmuurisolatie

Piepschuimkorrels kennen de nadelen van PUR schuim namelijk niet terwijl ze wel een hoge isolerende waarde hebben. In de verkoop heten ze EPS parels. Deze worden gemaakt van polystyreen, piepschuim dus. Het grote voordeel hiervan ten opzichte van PUR en zeker ook wol is dat vocht geen kans krijgt en dat de hoeveelheid lucht tussen de korrels naar verhouding enorm is. Het materiaal zou ook als milieuvriendelijk bestempeld kunnen worden wanneer het afkomstig zou zijn van hergebruikt piepschuim afval. Het materiaal op zich is niet schadelijk maar ook niet biologisch afbreekbaar. Eenmaal toegepast is dat natuurlijk een groot voordeel. Kijk voor meer informatie op http://houhetwarm.nl/isolatiematerialen/piepschuim-eps/

Makkelijk toepasbaar en dus relatief voordelig

Het aanbrengen van de parels gaat onder hoge druk. Voordeel is daarom, dat er maar een heel klein gaatje gemaakt hoeft te worden in de buitenmuur dat naderhand onzichtbaar wordt afgevoegd. Samen met de korrels wordt een soort lijm mee gespoten waardoor het onmogelijk is dat de korrels inzakken. De totale werkzaamheden kunnen in een korte doorlooptijd uitgevoerd worden. Denk hierbij aan een hoekwoning die in 1 dag geïsoleerd kan worden.

Samenvattend de voordelen van spouwmuurisolatie

 • Lage investering
 • Hoog rendement
 • Minimale besparing 20% besparen op stookkosten
 • Verhogen van energielabel en dus stijgt de waarde en verkoopbaarheid van uw huis
 • Meer wooncomfort door beter geïsoleerde muren
 • Duurzaam en milieuvriendelijk

Gratis offerte ontvangen?

  Naam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Werkzaamheden *

  Besparing_Isolatie

  Vrijblijvende offerte ontvangen voor spouwmuurisolatie?

   Naam (noodzakelijk)

   E-mail (noodzakelijk)

   Plaatsnaam

   Telefoonnummer

   Vragen, opmerkingen

   Contact moment