Spouwmuurisolatie prijs2018-11-13T13:34:18+01:00

Isolatie spouwmuur

Is het isoleren van je spouwmuur kostbaar?

Veel mensen denken dat het isoleren van je spouwmuur kostbaar is. De spouwmuurisolatie prijs is leidend echter moet er natuurlijk worden gekeken naar het rendement van deze investering. Want tegenover de prijs van de spouwmuurisolatie staan natuurlijk ook de opbrengsten. Te weten de verminderde stookkosten waarvan u jarenlang profiteert, de eenmalige subsidie op de investering van de spouwmuurisolatie en het sterk verhoogde wooncomfort. Bovendien stijgt de waarde van uw woning natuurlijk aanzienlijk.

Lagere stookkosten wegen ruimschoots op tegen de spouwmuurisolatie prijs

Door de spouwmuur te isoleren met verlijmde EPS++ ISO parels verlaag je de stookkosten aanzienlijk. Meer dan 20% besparen op je jaarlijkse rekening is een instapwaarde. Rendementen kunnen oplopen tot wel 40%. Door het aanbrengen van extra isolatie in dak, muren en vloer kun je het energielabel van je huis enorm verbeteren. Soms wel met twee letters. En dat betekent weer dat uw woning aanzienlijk in waarde stijgt. Hoeveel dat is, hangt natuurlijk af van het type huis en wat u isoleert. Maar dat de investering geld oplevert, dat staat als een paal boven water.

Maar wat kost spouwmuurisolatie met verlijmde EPS++ ISO parels dan?

De prijs voor spouwmuurisolatie ligt op 13-20 euro per vierkante meter. Dat hangt af van hoe groot het oppervlak is natuurlijk en daarmee de hoeveelheid materiaal dat nodig is, maar hangt ook af van de specifieke situatie bij u thuis. Is de muur goed bereikbaar, in welke conditie is die, moeten er gaten afgedicht worden en zijn er veel of weinig obstakels (ramen, rolluiken, kozijnen). Bovendien komt u waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie.
Garanties_Harmsen_Voegwerken

Subsidie drukt de prijs van spouwmuurisolatie

Wanneer u de spouwmuur wilt isoleren, komt u sinds 16-09-2016 waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie. De voorwaarden kunt u terugvinden op http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis/eigenaar-bewoners. Deze bestaat uit een vergoeding van 20% van de investeringskosten. Belangrijk is wel dat u de subsidie vooraf aanvraagt. Ook geldt er een minimaal oppervlakte van 15 m2. Uw eigen gemeente heeft in veel gevallen ook een subsidiepotje voor energiebesparende maatregelen. Ons advies is dan ook om contact op te nemen met uw gemeente.

Spouwmuurisolatie prijs in vier jaar terug verdiend

Zet je alles op een rijtje, dan heeft u normaal gesproken in vier jaar de kosten al terugverdiend. Los daarvan is uw huis in waarde gestegen en is het wooncomfort enorm toegenomen. Het rendement van het spouwmuur isoleren ligt tussen de 10-20%. Zoals u zelf weet is dit vele malen hoger dan hetgeen uw bank u biedt.

Gratis offerte ontvangen?

  Naam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Werkzaamheden *

  Besparing_Isolatie

  Vrijblijvende offerte ontvangen voor spouwmuurisolatie?

   Naam (noodzakelijk)

   E-mail (noodzakelijk)

   Plaatsnaam

   Telefoonnummer

   Vragen, opmerkingen

   Contact moment