Spouwmuurisolatie2023-03-14T16:21:32+01:00
Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie (na-isolatie)

Garanties_Harmsen_Voegwerken

Harmsen Voegwerken & Reinigingstechniek BV is een lokale isoleerder in de gemeente Bronckhorst en omstreken. Reeds 3 generaties houden wij ons bezig met het reinigen, renoveren en herstellen van gevels. Vanzelfsprekend is het vakkundig (tegenwoordig essentieel) isoleren van een spouwmuur daar onderdeel van. Graag bespreken wij met u de aspecten, mogelijkheden, de kosten, maar wellicht het belangrijkste de voordelen en de bijhorende subsidies.

Let op: het is verplicht een energielabel te hebben bij de verkoop of verhuur en oplevering van woningen. Wat ons onderscheidend maakt:

 • 1 aanspreekpunt voor alle diensten
 • vlotte afhandeling: binnen 8 weken gegarandeerd een geïsoleerde woning
 • uitsluitend professionele medewerkers die netjes werken
 • wij ontzorgen écht van A tot Z
 • Scherp geprijsd

Bekijk hieronder video met uitleg over spouwmuurisolatie

Vrijblijvende offerte ontvangen?*

Gegarandeerd binnen 8 weken uitgevoerd

  Naam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Werkzaamheden *

  Spouwmuurisolatie met verlijmde EPS+++ ISOParels

  Zoals u wellicht bekend is, bestaan er diverse manieren om uw bestaande woning te Isoleren, wij hebben op basis van referenties, onderzoek, bezoek aan bouwbeurzen in zowel Nederland als Duitsland en natuurlijk onze eigen langdurige ervaring gekozen om te gaan Isoleren met verlijmde EPS+++ ISOParels. Dit is het meest hoogwaardige product van Kingspan Unidek. De rendementen hiervan zijn bijzonder hoog, bijkomend is het product het meest duurzame van alle te verkrijgen Isolatie materialen.

  IKOB-BKB is een instelling die de kwaliteit van bouwmaterialen en bouwprojecten waarborgt. Dit gebeurt door middel van het afgeven van certificaten en het bewaken van de bouwplaats. Bij onze spouwmuurisolatie staat kwaliteit voorop. Wij zijn dan vanzelfsprekend gecertificeerd.

  Subsidiemogelijkheden op spouwmuurisolatie

  Indien u voornemens bent te willen gaan Isoleren dan zal Harmsen uw spouw beoordelen, dit zal geschieden d.m.v. het maken van kleine inspectie gaatjes waarna er met een endoscoop de spouw beoordeeld kan worden. Zaken als ‘Spouwbreedte’ en ‘schone spouw’ zijn hier een bijzonder belangrijke factor. Tevens is er bij Harmsen een opname met een warmte camera mogelijk welke u geheel inzichtelijk en duidelijk maakt waar de verliezen zich exact bevinden in uw gevel.

  Het Na-Isoleren van de spouwmuur biedt veel voordelen, Harmsen kan u deze na een korte Inspectie goed in kaart brengen. Denkt u hierbij aan een grote verhoging van het wooncomfort met verschillende aspecten als behagelijkheidsgevoel, koel in de zomer en lekker warm in de winter en vanzelfsprekend niet onbelangrijk een verlaging van uw stookkosten tot wel 35%..! Dit zogenaamde na-isoleren van spouwmuren bespaart u direct aan energiekosten. Klik hieronder op de banner voor de subsidie mogelijkheden.

  Bij een gemiddelde eensgezinswoning met een HR combiketel wordt gemiddeld het volgende behaald:

  Maatregel: spouwmuurisolatie
  Eenmalige kosten: € 2000,-
  Besparing per jaar: € 550,-
  Besparing na 10 jaar: € 5500,-

  Het Isoleren is één van de meest rendabele en zichzelf terug verdienende werkzaamheden welke u mogelijk kunt uitvoeren aan uw woning, de terugverdien tijd ligt gegarandeerd tussen de 2,5 en 3,5 jaar. Omdat in het verleden er veel is geïsoleerd met slechte producten welke alles behalve duurzaam bleken is er de afgelopen 10 jaar erg veel onderzoek gedaan. De parels zijn en blijven door innovatieve verbeteringen het beste inzetbaar voor Na-isolatie.

  Kosten indicatie op spouwmuurisolatie

  Uw spouwmuur isoleren is een relatief goedkope isolatiemaatregel, en wordt bovendien gesubsidieerd via de ISDE subsidie. Door de relatief lage investering heeft spouwmuurisolatie de kortste terugverdientijd, en biedt het een uitstekende investering in uw woning. Een indicatie van de kosten voor het isoleren van een spouwmuur zijn als volgt. Vanzelfsprekend maken wij graag een vrijblijvende offerte met een prijs voor uw situatie.

  Over ventilatie bij spouwmuurisolatie

  Ventilatie openingen als roosters, open stootvoegen en soortgelijken in de te Isoleren gevels zullen na het Isoleren allen gedicht worden met een voegmortel. Dit afvoegen geschiedt in een goede bijpassende kleur, dit geldt eveneens voor de boorpatronen welke gezet zijn om de spouwmuur te kunnen vullen met de verlijmde EPS+++ ISOParels.

  Voorgeschreven is volgens de Bouwbesluit richtlijnen 2014: indien uw woning een toegankelijke kruipruimte heeft, of er een op zichzelf dragende houten vloer aanwezig is dan is het bijzonder raadzaam deze te beluchten indien u Na-Isolatie in uw spouwmuur heeft laten uitvoeren. De verplichting op deze uitvoering is niet langer aanwezig, raadzaam is het zeker. Stilstaande lucht kan een onaangename geur veroorzaken in uw woning. Het beluchten heeft tevens, en wellicht als belangrijkste, voordeel het feit dat er nimmer vocht ophopingen kunnen plaats gaan vinden op plekken die niet, slecht of wellicht amper bereikbaar zijn.

  Tijdens de opname van de Na te Isoleren woning kan dit aspect worden opgenomen door de  medewerker van Harmsen uit Gelderland, indien benodigd bevonden kunnen er Ventilatie kokers worden geplaatst welke van buiten uit zorgen voor een gezonde en actieve luchtstroom welke zorgdraagt voor een voldoende aanwezige ventilatie werking. Deze werkzaamheden indien benodigd bevonden zullen op de dag van het Na-Isoleren worden meegenomen.

  Vrijblijvende offerte ontvangen voor spouwmuurisolatie?*

  *gegarandeerd binnen 8 weken geïsoleerd

   Naam (noodzakelijk)

   E-mail (noodzakelijk)

   Plaatsnaam

   Telefoonnummer

   Vragen, opmerkingen

   Contact moment