Voegwerken2018-11-13T13:42:17+01:00

Voegwerken

Van oudsher en hiermee wordt bedoeld meer dan 3 generaties is Harmsen Voegwerken & Reinigingstechniek BV een specialist op het gebied van aanbrengen van Voegwerken.

Voor het mengen van de nieuwe Voegmortel/Specie wordt gebruik gemaakt van een gecertificeerde HST dwangmenger om een perfect verwerkbaar en kleurvast product te verkrijgen. Deze voegmortel zal door onze Voegers vakkundig en in een structuur en kleur van uw keuze worden aangebracht.

Vele typen Voegwerk zijn mogelijk aan te brengen van ambachtelijk Knip of Snijvoegwerk tot het uitvoeren van een standaard platvol geborstelde voeg.

Typen Voegwerken:

proefstukken

– Standaard platvol Voegwerk:
Voeg ligt gelijk met de steen.

– Doorgestreken Voegwerk:
Na het aanbrengen wordt de Voegmortel nogmaals nagestreken.

– Terugliggend Voegwerk:
Voegmortel wordt verdiept ingezet en nagestreken.

– Dagge Voegwerk:
Deze autentieke manier van voegen is enkel besteedt aan de allerbeste vakmensen, de voegmortel wordt ingezet en vervolgens wordt met een stukje gereedschap genaamd
”Dagge” een streep gezet op zowel de horizontale lintvoegen, als de verticale stootvoegen.

– Knipvoegen / Snijvoegen:
Ook dit type voeg is meer dan specialistich, Voegwerken staan voor de stenen en worden in vorm en structuur gesneden met een zogenaamd “Knipmes”

Gratis offerte ontvangen?

  Naam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Werkzaamheden *

  Aanbrengenknipvoegwerken
  (Het aanbrengen van knipvoegen)

  Voegwerk tussentijds resultaat
  (Het aanbrengen van knipvoegen)

  Alle kleuren Voegmortel zijn mogelijk en worden vanuit eigen ruime voorraad geleverd en bezorgd op het werkadres.

  Om u als klant volledig van dienst te kunnen zijn zullen diverse proefstukken van voegwerken worden geplaatst alhier zal een keuze kunnen worden gemaakt in de nieuw te plaatsen voeg, in dit proefstuk traject is elke structuur en kleur mogelijk. Deze service wordt u kostenloos aangeboden.

  Harmsen Voegwerken & Reinigingstechniek BV heeft alles in huis om uw Voegwerk tot een meer dan verbluffend resulaat te brengen, dit varieerd van het voegen van grote seriematige projecten tot het restaureren van een monumentaal beschermd pand.

  Alvorens er gevoegd kan worden, bij bestaande bouwwerken, dienen eerst de oude voegen verwijderd te worden, dit wordt gedaan d.m.v. inslijpen met widia schijf, of uithakken. Hieronder ziet u hoe dit gebeurt.

  oud voegwerk uithakken
  (Het aanbrengen van knipvoegen)

  Voegwerken uithakken
  (Het verwijderen van voegen)

  Vrijblijvende offerte ontvangen voor voegwerken?

   Naam (noodzakelijk)

   E-mail (noodzakelijk)

   Plaatsnaam

   Telefoonnummer

   Vragen, opmerkingen

   Contact moment