Hydrofobeer / Impregneer Onderhoudsplan2018-11-13T13:34:26+01:00

Vocht is een van de belangrijkste oorzaken van bouwschades en doorzettende vervuilingen: 

Door langdurige vochtbelasting ontstaan natte geveldelen,vorstschades, zoutuitvloeiingen en verfbladderigheid ten gevolge van ertsing en opnames en afgiften van het overtollige water. Mede door uittreding van zouten uit de gevelsteen, kunnen in de gevel geplaatste kozijnen en beglazing door in-ertsing onherstelbaar beschadigen.

Door een altijd aanwezige capillaire werking van zowel de gevelsteen als het voegwerk zullen langdurige opnames van regenwater zorgdragend zijn voor een vervuild, dus enigszins onrustig gevelbeeld. De opname van regenwater, waar ten alle tijden ook vervuiling bij aanwezig is, zullen na een droogproces alwaar zich het vocht scheidt van de vervuiling zorg dragen voor een beeld, alwaar dus enkel en alleen de vervuiling achterblijft.

Door de gevel te impregneren wordt de opname van vocht door regen vermeden of sterk gereduceerd. Dat wil zeggen dat gevelwerken zodanig worden behandeld dat deze geen affiniteit meer vertonen met vocht.

Let op: 

Het Impregneer middel is na verwerking niet langer zichtbaar en enkel herkenbaar aan zijn waterafstotendheid. Het impregneren voorkomt doorzettend verval van de steen en voeg, hieronder wordt dus verstaan structuurafbraak en vervuilingen van het gevelbeeld.

Na behandeling op aangegeven methode blijft de dampdoorlaatbaarheid van minimaal 90% gegarandeerd voor een periode van minimaal 10 jaren. Bijkomend voordeel van geïmpregneerde gevels ten opzichte van onbehandelde delen zijn de besparingen van energiekosten.

Wat te denken van een natte steen die in de winter veel kou afgeeft naar binnen toe en dit ten opzichte van een geïmpregneerde steen die volledig droog zal blijven na een regenachtige periode en dus ook droog de winter in zal gaan en dus vele malen minder kou af zal geven richting de spouw en het bijhorende binnenblad van de woning.

De isolatiewaarde van de gevel wordt verhoogd met als reden dat het vocht van binnen wel naar buiten kan uittreden maar niet van buiten naar binnen kan verdampen. Een ander voordeel is dat atmosferische vervuiling als bijvoorbeeld algen e.d. een minimale kans tot hechting krijgen, en een eventuele aanzet kan eenvoudig met water worden verwijderd.

De mogelijk aanwezige vervuiling kan niet in de poriën van de ondergrond dringen en dus ook niet aantasten wat resulteert in een optimale duurzame conditie van de metselsteen en de bijhorende voegwerken. Impregneringen zullen worden uitgevoerd met een alkalibestendig en hoogwaardig impregnant, dit product is vriendelijk voor milieu, verwerker en de bewoners.

Na het Impregneren zullen houten/kunstof elementen als boeidelen, kozijnen en beglazingen intensief bewassen worden om zo een 100% opleverbaar eindproduct te garanderen. Voor eventuele productinformatie en veiligheidsbladen kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen onder info@harmsen-voegwerken.nl

Gratis offerte ontvangen voor uw gevel?

  Naam (noodzakelijk)

  E-mail (noodzakelijk)

  Plaatsnaam

  Telefoonnummer

  Vragen, opmerkingen

  Contact moment